Лудогорец спечели Купата на България за трети път

Кирил Десподов, снимка: БГНЕС

Кирил Десподов, снимка: БГНЕС

Лудогорец спечели Купата на България за трети път и първи от сезон 2013/2014 насам! "Орлите" триумфираха, след като победиха с
3:1 ЦСКА 1948 в спора за трофея.

Двубоят на Националния стадион Васил Левски се игра при рекордно ниска посещаемост във финал за Купата - по-малко от 1000
зрители по трибуните.

Малко преди почивката бразилското крило удвои аванса на Лудогорец. От ЦСКА 1948 имаха претенции, тъй като бяха спрели игра, за да се окаже медицинска помощ на падналия в близост до центъра Игор Тиаго. Те обаче бяха отхвърлени от главния съдия Драгомир Драганов, съобщава бТВ.

Две минути покъсно гол за Лудогорец, дело на Спас Делев, не беше зачетен заради засада на Видал в хода на нападението.

В 59' ЦСКА 1948 съхрани надеждите си благодарение на Ивайло Чочев. За капитана на тима това е гол №23 от началото на сезона. В 67' столичани пратиха топката в мрежата зад вратаря Симон Слуга за втори път - Елитон беше точен с глава. Попадението обаче беше отменено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

Лудогорец сложи точка на спора в 81', когато се разписа влезлият като резерва Матиас Тисера. Ситуацията също беше разглеждана дълго, преди реферът да покаже центъра - 3:1 за разградчани.