Павел Колев: Едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти на клубове, са част от черно тото

Бях заплашван, когато се опитвах да защитавам интересите на "Левски", заяви бившият изпълнителен директор на "Левски"

Павел Колев. Снимка: БНТ

Павел Колев. Снимка: БНТ

„Бил съм заплашван тук-таме, когато съм се опитвал да защитавам интересите на Левски. Част от търговската дейност на клуба беше обсебена от тия хора. Опитах се да я направя независима от тях, ние си я взехме, което предизвика доста сериозни конфликти. Имаше служител на Левски, който беше жестоко пребит на стадиона, демонстративно и доста тежко. И никой не знае кой го извърши, което е голяма изненада в кавички”. Това разкри бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев пред "Свободна Европа".

Колев също така заяви, че по времето на неговия престой на "Герена" е имало предложение от друг клуб за уреждането на два мача. „Имаше един случай, за който разбрах от други хора, че е воден такъв разговор. Конкретни имена не искам да споменавам, защото така или иначе предложението беше отхвърлено. За Левски става въпрос. По-скоро имаше мачове с друг отбор – единият за Купата, другият за първенство. И предложението беше: "Дай да си разменим по една победа. За нас е по-важен този турнир, за вас другият". Не се случи това. Даже не съм бил човекът, който е трябвало да реши, но разбрах, че е воден такъв разговор. С мен обаче никога не е имало такъв, никой не си е позволявал“, каза той.

„Публична тайна е, че черно тото има. Какви са мащабите в България и аз бих се радвал да се установи. Защото аз съм абсолютно убеден, че едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти на клубове, са част от това черно тото. Тук става дума и за натиск върху съдии, защото съдиите са средство за постигането на определен резултат на терена. Разбира се, става дума и за натиск върху футболисти. Всички тези неща съществуват“, допълни Колев.