Къде са най-добрите коефициенти?

Този въпрос си задава всеки любител на спортните залози. Възможностите пред бет маниаците се увеличават все повече и на българския пазар, като нови компании вече оперират с валиден държавен лиценз. Сред опциите за почитателите на платените прогнози и хазартните игри вече е и Sesame, което дава още един шанс на играчите да открият това, което търсят. Но по-голямото разнообразие нерядко означава и по-труден избор, тъй като пък вариантите нарастват и за потребителите на моменти става трудно да се ориентират.

Всеки нов оператор се опитва да печели клиенти със специални предложения. В това отношение стартиралият наскоро букмейкър предлага например своите Летящи коефициенти. Това са специални предложения с повишени ставки на конкретно подбрани пазари, които важат за ограничен период от време. Залагащият има възможност да грабне този шанс, но изпусне ли установения срок, шансът отлита. А срокът е фиксиран ясно и се вижда описан на преден план към всяко събитие. Но дори и да отлети една възможност, идва друга. А играчите се надяват скоро и сезам приложение да им бъде в помощ, за да получават известия, когато специалните предложения са налице.

Да се върнем на основния въпрос. Къде са най-добрите коефициенти? Трудно може да се даде еднозначен отговор. Ставките на различните букмейкъри се различават минимално, поне що се отнася до основните пазари. При прогнозите за краен изход имаме три варианта - победа за домакина, победа за госта и равенство. Обикновено коефициентите варират с няколко стотни в едната или другата посока. Така например при някои букмейкъри откриваме по-висока ставка за фаворита (1.55 вместо 1.50 при другите), но пък по-ниски за равенство и за аутсайдера. Или пък е обратното - привличат се клиенти в търсене на изненадата, но най- вероятният изход е по-ниско оценен.

А и най-високият коефициент не върши работа, когато прогнозата е грешна

Ето тази грешка допускат много любители на залозите, особено неопитните. Хвърлят се на високите числа, като не винаги си дават сметка, че тези числа са високи, именно защото вероятността предвиждането зад тях да излезе е по-малка или дори минимална. Майсторството е да се уцели изгоден коефициенти на пазар, който има шансове да се реализира. И опитните играчи са наясно с това.

Но за да се открият тези опции, трябва добър нюх и познаване на материята. За един почитател на Бундеслигата, който следи отблизо германския футбол, е по-лесно да оцени тези варианти, отколкото за потребител на платформа за онлайн залози, който е чувал за Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, но няма познания за детайлите в едно от най-силните първенства в европейския футбол.

Стратегия за залог на фаворита, когато губи, често работи

Една от любимите опции на играчите е да търсят “обръщалките”. Мачове, в които един отбор допуска първия гол, а после печели, се отплащат богато. Но това не се случва толкова често и затова тук коефициентите наистина летят - в някои случаи надхвърлят 20. Не така стоят нещата, която фаворитът в срещата се окаже в ролята на догонващ, но все пак и тогава коефициентът за победа на по-силния тим се повишава в сравнение с първоначалния. Добра стратегия, която често работи, е именно в такива моменти да се прави прогноза в полза на губещия. Това, разбира се, е възможно само при залози на живо. А на “обръщалка” могат да се слагат пари и с предвиждане преди двубоя, но така и рискът е по-голям.