Кои са най-популярните видове слотове?

Разнообразието и изборът на казино слотове са се увеличили неимоверно през последните години. Съществуват слотове с три барабана и вълнуващи видео слотове с пет или шест барабана. Последните включват много уникални функции и множество печеливши линии. Тъй като технологията продължава да се подобрява, разработчиците на игри непрекъснато търсят свежи, иновативни начини за забавление на феновете на слотовете.

Класически слотове с 3 барабана

Онлайн ротативките с три барабана имитират класически машини за плодове. Те представляват най-чистата форма на слот игри. Лесни са за игра и разбиране. Решетката на барабана показва три колони и редове със символи, които  осигуряват ясно въведение в онлайн слотовете. Ако вече имате по-голям опит, можете да гравитирате към видео слотове с пет барабана; много играчи обаче се връщат към слотове с три барабана като форма на релаксация.

Видео слотове с 5 барабана

Видео слотовете обикновено имат пет барабана и са по-сложни от слотовете с 3 барабана. Вместо само една печеливша линия, те могат да имат до 100 печеливши линии, които обслужват допълнителни печеливши комбинации и по-голям шанс за спечелване на парична награда. Те включват специални функции като символите Wild и Scatter, предоставящи още повече възможности за печелене. Залагането на слотове с пет барабана става по-сложно с толкова много печеливши линии.

Слотове с бонус функции

Бонус видео слотовете предлагат уникални функции като безплатни завъртания и бонус игри, които се отключват с Wild и Scatter символи. Други произволни символи могат да действат като заместващи такива, за да формират допълнителни печалби при всеки ход.

Прогресивни джакпот слотове

Слотовете имат фиксирани джакпоти, уникални за всяка игра. С прогресивните джакпот слотове, всеки играч допринася за награден фонд, който се увеличава непрекъснато с всеки залог. Всеки път, когато някой играе, наградният фонд се увеличава. Игрите могат да бъдат свързани в няколко онлайн казина и колкото повече играчи залагат, толкова повече ще се повиши джакпот наградата. Прогресивните джакпоти могат да осигурят високи печалби. Най-високото отчетено изплащане до момента е изплащане в размер на 11,8 милиона паунда за слота Mega Moolah от NetEnt. Други известни джакпот слотове са Lucky Leprechaun и Fruit Fiesta, както от Microgaming, така и Mega Fortune от NetEnt. Lucky Leprechaun е любим на феновете, който никога не пропуска да осигури висок потенциал за изплащане. Fruit Fiesta е традиционна слот игра с високи печалби, а Mega Fortune има много привлекателни качества и значителни печалби.

Слот функции

Слот игрите се предлагат с много вълнуващи функции. Те добавят към игралното удоволствие и предоставят допълнителни шансове за печалба. Кои са някой от популярните слот функции?

Бонус кръгове и безплатни завъртания

Бонус рундовете се предлагат в много форми, предоставящи шанс за спечелване на допълнителни изплащания. Бонус рундовете обикновено са достъпни при подреждане на специални символи. Някои бонус рундове имат сложна графика, а други изискват известни умения. Безплатните завъртания са най-популярните бонус функции. Те обслужват допълнителни завъртания, които могат да увеличат печалбите ви. Безплатните завъртания могат да бъдат активирани по няколко начина – например чрез свързване на определени символи в един ред.

Scatter и Wild символи

За да спечелите в слот игри, трябва да подредите еднакви символи на печелившите линии. Правилото обикновено не важи за Scatter символите, поради което те се наричат най-добрият приятел на играча! Те могат да попадат на всички барабани или конкретни такива и да ви възнаградят с печалби. Wild символите работят по същия начин, както джокерът в пакет от карти. Wild замества други символи и завършва печелившите линии. Ако имате четири съвпадащи символа и wild на печеливша линия на слот с 5 барабана, получавате заплащане, сякаш имате пет еднакви. Разработчиците на слотове са експериментирали с различни начини за включването им в игрите.

Каскадни символи и печеливши линии

Каскадните символи са алтернативен вариант при слотовете. Вместо да използват конвенционална система, символите падат върху барабаните, за да заменят други символи, като по този начин създават място за нови, печеливши, които да ги заменят. Печелившата линия е редът, където съответстващите символи попадат, за да генерират печалби.