Закриха Евро 2024 с енергично и жизнерадостно 6-минутно шоу

Церемонията по закриване на Европейското първенство по футбол в Германия бе белязана от енергично и жизнерадостно 6-минутно шоу, изпълнено отново с много пъстри цветове и музикални изпълнения.

Кратката церемония съпътства началото на спора за трофея между Испания и Англия. Сблъсъкът на „Олимпиащадион“ в германската столица Берлин започва в 22:00 часа българско време.

Основната тема на закриващата церемония беше почитането на емблематичната стойност на един универсален жест – ръкостискане. Той е символ на уважение, признателност, разбирателство и честна игра, което напълно съответства на духа на Евро 2024.

Церемонията започна с разстилането на огромен килим на терена. Впоследствие на стадиона излязоха две големи групи от берлинския танцов състав Lunatix, а известният хореограф Садек Ваф поведе група танцьори в движение, основано на кръгови форми и с ефект на домино.

В края бе изпълнена и официалната песен на Евро 2024 – Fire, от MEDUZA, One Republic и Leony. За финал зрителите на живо участваха във впечатляващ каскадьорски трик TIFO, който подготви сцената за края на шоуто: знамената на двата финалиста се показаха на терена, което сигнализира и за излизането им на игрището./ БГНЕС