Станимир Петров: От години има разминавания в това, което БСП говори преди избори и след избори

"Решението не е емоционално, взето е след обмисляне в продължение на години. В основата не е последният Конгрес на партията, напълно бутафорен. Такива са и други конгреси, които са нищо незначещи събирания на хора. Всичко е мимикрия на правене на политика, мимикрия на демократичност. Реалните политически решения не се вземат от членовете на партията", каза пред БНР Станимир Петров, председател на партийната организация "Родина" към БСП - Стара Загора, откъдето обявиха, че разформироват организацията. 

Той отрече напускането на БСП да е свързано с участието в друг проект. 

"Няма да останем аполитични. Но предвид смешната реторика, която върви от държавните мъже в последните седмици, свързана с конфликта в Черноморския басейн, не виждам към коя партия мога да се присъединя. Може ли основната цел на всеки човек, свързан с високата политика в България, е да се прави на по-голям натовец от Йенс Столтенберг".  

Петров допълни мнение за това къде е скъсаната връзка между електората и ръководството на партията: 

"За мен е безумие БСП да разчита на русофилски електорат и да подкрепя управление, което иска увеличаване на санкциите срещу Русия. БСП трябва да отстоява това, което говори в предизборните си кампании. БСП допусна тежки компромиси със своите политически позиции. От години има разминавания в това, което партията говори преди избори и след избори".