Станишев с ексклузивно признание: Ние не можем да не кажем кой е агресорът – Русия нападна суверенна Украйна

Сергей Станишев

Сергей Станишев

Бившият лидер на БСП и ПЕС, и настоящ евродепутат Сергей Станишев беше предизвикан в ефира на БНТ да признае, че Русия е агресорът, нападнал Украйна. До признанието му се стигна след като анализаторът Веселин Стойнев го попита, защо въпреки големите и различни леви идеи, които се промотират в България, представителите на лявото винаги гласуват за Русия и против жертвата Украйна. Стойнев се аргументира, че поне това показват гласуванията на представителите на БСП в Европарламента. 

Във всички мои изказвания за войната, аз съм казвал, че РФ нападна суверенна държава. Ние не можем да не кажем кой е агресорът, не веднъж съм го твърдял. Погледнете и гласуванията в Европарламента. Но аз съм привърженик на политическото решение на този конфликт. Вече са загинали стотици хиляди военни и от двете страни. Силната страна на Европа е била превенциите на конфликти, аргументира се Станишев. 

Той посочи, че с номинацията на Мария Габлиел Борисов прави реверанс и към европейските ни партньори. А със заявката за отстраняването на  главния прокурор, трасира пътя на ГЕРБ към ПП.