Светослав Малинов: ДПС не може да предизвика предсрочни избори

Аз съм „за“ да се увеличи присъствието на ГЕРБ в кабинета, е позицията на политолога

Светослав Малинов

Светослав Малинов

Имаме коалиция, която управлява, трябва да се коригира дискурса за „сглобка“. Тя е асимитрична, защото няма равнопоставеност, но има убедително мнозинство в НС. За да има избори – ПП-ДБ и ГЕРБ-СД трябва да са убедени, че трябва да се отиде на предсрочни избори. ДПС не може да ги предизвика, затова и мнението на Доган не е важно. Това заяви в студиото на Би Ти Ви политологът Светослав Малинов. 

Правителството няма да падне, каквото й да е мението на ДПС по време на назначенията в регулаторите, бе категоричен политологът. 

Мнозинството трябва да се замисли за своята трайност, стабилност. А първата стъпке е орегулиране на отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Но преди ротацията трябва да се направи нещо, за да се знае кой носи отговорност. Аз съм „за“ да се увеличи присъствието на ГЕРБ в кабинета, е позицията на Малинов. 

Според него изказването на Делян Пеевски по отношение на Христо Иванов, е било много грозно. И той трябва да се извини на лидерът на „Да, България“, защото той го обиди публично. 

ПП-ДБ трябва да отидат заедно на изборите за европарламент, е категоричен Светослав Маринов.