Телевизията на Малофеев плаши с пропагандни постове: Вместо Босфора можем "да създадем два нови пролива, но тогава няма да има Истанбул"

Тези думи принадлежат на бившият първи дипломат на СССР Андрей Грумико

В Интернет активно се обсъжда изострената ситуация в сирийската провинция Идлиб и заплахите на Анкара, че може да затвори проливите. В руския сегмент на Интернет, т.нар. Рунет, някои потребители публикуваха пропагандни постове, на които даде публичност медията на Малофеев, човек от обкръжението на Путин, ТВ "Царьград".

Руснаците предупредиха турските си колеги, напомняйки им думите на някогашния първи дипломат на СССР Андрей Громико: "Вместо Босфора можем "да създадем два нови пролива".

Истинска буря в Интернет предизвикаха съобщенията за гибелта на 33-ма турски военни в Сирия. След това турското ръководство отправи редица сериозни закани, като вече получи подкрепата на САЩ и НАТО, отбелязва телевизията.

"Надявам се да помнят думите на министъра на външните работи на СССР Андрей Громико: "Вместо Босфора можем да "създадем" два нови пролива, но тогава, за съжаление, няма да има вече Истанбул", коментира в Туитър руска потребителка, явно намеквайки за употреба на ядрено оръжие.

"Ердоган играе ва банк, но до определени граници. Върви пазарлък", отбелязва друг потребител.

"Май ще се наложи да присъединяваме към Русия и Босфора, опит имаме, "зелените човечета" са готови", иронично коментира трети.