Теодора Духовникова: Комунизмът е само фон в "Дъвка за балончета"

Зрителите ще се развълнуват и ще се почувстват добре, ако гледат филма, казва актрисата

Теодора Духовникова и Иван Юруков на премиерата

Теодора Духовникова и Иван Юруков на премиерата

Нов български филм - "Дъвка за балончета", тръгва по кината от днес. Романтична и носталгична комедия с Теодора Духовникова и Иван Юруков, лентата разказва "за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки".

"С цялата честност на сърцето си, без никакво предубеждение, абсолютно чисто ви препоръчвам този филм, защото е много емоционален и чист, зрителите ще се развълнуват и ще се почувстват добре. Много сме чувствителни вече на темата за миналото, но ние във филма не се занимаваме с темата за комунизма, за тоталитаризма, не сочим с пръст, но не го и величаем носталгично. Просто това беше времето, когато сме били малки. Това е фонът на едно детство, а всяко детство си е хубаво. Чудесно е, че пак се събираме на тумби, за да отидем на български филми. Последните години изпуснахме модерните градски хора, а те са хората, които ходят на кино и трябва да се борим за тяхното доверие ", каза Теодора Духовникова в "Здравей, България" на Нова тв.

Действието във филма се развива паралелно между 1988 година и днешния ден. Двама приятели от детските години - успелият рекламист Калин (Юруков) и авантюристката без планове Биляна (Духовникова) се срещат за пръв път близо четвърт век, след като са си обещали да се оженят на кварталната детска площадка. Както повеляват сценарните закони, в началото те дори не се познават. Но петте дни, прекарани заедно, ги връщат в детството и ги карат да преосмислят настоящето.

Сценаристи на "Дъвка за балончета" са Тео Чепилов, Георги Иванов, Теодора Маркова и Невена Кертова, а режисьор - Станислав Тодоров - Роги. Във филма играе и Малин Кръстев, в детските роли са Аглея Гумнарова и Андреас Захариев. Той може да бъде гледан на 55 екрана в 27 града в страната, съобщават разпространителите от "Лента".