Тодор Тагарев: Танковете са без алтернатива, за да бъде победена Русия във войната

Всички приказки на Кремъл за ескалация на конфликта са пропагандни, руснаците също вече мислят по друг начин, посочи експертът

Тодор Тагарев

Тодор Тагарев

Танковете са без алтернатива, за да може Украйна да постигне превъзходство във войната. Ген. Залужни посочи точно колко танка са му нужни – 300. Ще се съберат може би около 200, но на Украйна ще са и нужни още танкове. Така че, вратата остава отворена и за нас. Това е ключов момент, коментира в студиото на Нова ТВ бившият военен министър е експерт Тодор Тагарев.

По думите му тези танкове ще ги видим на фронта след три до шест месеца.

Западът осъзна, че не трябва да си пази своята техника и оръжия, а да помогне на Украйна, за да постигне успех в тази война. Вече не говори за дефицит – това е разбрано вече на политическо ниво, изтъкна Тагарев.  

Според бившият военен министър в момента има застой на фронтовата линия. Русия понася големи загуби, но не дава превес и на Украйна. Окупаторите продължават да убива хора и да руши градове, но това не може да продължава безкрайно. (…) В същото време Украйна е казала, че иска да освободи всички окупирани територии, за да възстанови своята териториална цялост. Затова всички приказки на Кремъл за ескалация на конфликта от Запада имат преди всичко пропаганден характер. Мисленето дари на руското население вече се обръща, коментира Тодор Тагарев.