Тръмп фалира бившия кмет на Ню Йорк с делата си, доскорошният му адвокат започна да продава имущество

Руди Джулиани

Руди Джулиани

Бившият адвокат на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, е пред фалит заради множеството съдебни дела, в допълнение и към своите наказателни обвинения, свързани с работата му за бившия американски президент след изборите през 2020 г. В съда бившият кмет на Ню Йорк каза, че съдебните неуредици са го оставили без пари. Той дори е обявил за продажба тристаен апартамент в Манхатън за 6,5 милиона долара. Без да включва стандартните правни такси, Джулиани е изправен пред санкции от близо 90 000 долара от съдия по дело за клевета при месечна такса от 20 000 долара за компания, която да хоства неговите електронни записи, 15 000 долара или повече за търсене на неговите записи и дори съдебно решение от 57 000 долара срещу него фирма за неплатени телефонни сметки. Докато той отказа в съда да предостави подробности за финансовото си състояние, адвокатите му написаха тази седмица, че „изготвянето на подробен финансов отчет има за цел само да постави Джулиани в неудобно положение и да привлече вниманието към неговите нещастия“, предаде CNN

Финансовото състояние на Джулиани вероятно ще стане още по-трудно за ориентиране през следващите дни. Той е изправен пред потенциално опасни съдебни решения срещу него в две съдебни дела за клевета през 2020 г. още тази седмица. Въпреки че адвокатските хонорари на Джулиани не са били платени директно от комитета за политически действия на Тръмп, са дадени повече от 300 000 долара през май на компания, обработваща архивираните записи на Джулиани за запазване на доказателства в съдебни дела, според федералните документи за финансиране на кампанията и съдебни документи. „Той има финансови затруднения“, заявиха адвокатите на Джулиани в заявление този месец по гражданско дело за клевета, заведено от двама служители на изборите в Джорджия срещу него. „Джулиани се нуждае от повече време, за да плати адвокатските хонорари и би искал възможността да поиска удължаване от съда“. 

Джулиани е изправен пред процедури за лишаване от правоспособност в окръг Колумбия и Ню Йорк. Лицензът му за адвокат вече е спрян - ситуация, според адвокатите му, допълнително го възпрепятства да прави пари. Той е изправен и пред дело от бивш служител, заведено през май, което оспорва. 

превод: Faktor.bg