Цариградска заяви, че се е пошегувала - но все пак е готова да стане заместник на Сарафов

"Ако обича, директно да ми отправи предложение"

Владислава Цариградска

Владислава Цариградска

Съдия Владислава Цариградска заяви пред бТВ, че се е пошегувала, казвайки на изпълняващия  функциите главен прокурор Борислав Сарафов, че иска да я направи негов заместник. Същевременно  тя изрази готовност към сегашния момент да приеме такова предложение.   

Цариградска коментира темата във връзка с изявление на Сарафов от днес, че тя е предложила да я направи негов заместник.

По думите ѝ, на 13 февруари тази година тя е била поканена на заседание на Съдийската колегия, на което е обсъждан казусът с Мартин Божанов-Нотариуса – на него присъствал и изпълняващият функциите главен прокурор. Цариградска цитира думи на Сарафов, който отбелязал колко са трудни дисциплинарните производства.  

В отговор на това, тя  предложила за година да я направи негова заместничка „и да видим дали не могат да бъдат разкрити тези мрежи“.

През телевизионния ефир тя отправи предложение към Сарафов – този път без уговорката, че става дума за шега:

"Призовавам г-н Сарафов, ако наистина не се страхува аз да разследвам това, което смятам, че трябва обществото да узнае - ако обича, директно да ми отправи предложение, не когато бъде избран за главен прокурор, а в настоящия момент – аз съм готова да се заема с всичко, което е извън компетентността на ад хок прокурора Даниела Талева.“

Цариградска када още, че за последните пет години са издадени над 150 разрешения за прилагане на СРС срещу магистрати.  По думите ѝ, те са издавани с разрешението на бившия председател на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев.