Жертви на комунистическия терор разказват – сестри от Радомирско за убийството на техния баща (видео)

Журналистът Цветан Томчев започва поредица от изповеди на пострадали от репресиите

Журналистът Цветан Томчев започва поредица от изповеди на хора, преживели събитията след 9 септември, в която ще представи разкази на жертви на комунистиечския терор в YouTube-канала „Освобождение“.

30 000 души са изтребени по нечовешки, животински начин, само за 100 дни – по заповед на Москва, директно от Сталин чрез Георги Димитров, през неговите платени слуги в България – без съд и присъда, посочва журналистът.

„Жертвите са захвърляни в ями, окопи, в кладенци, шахти, по полетата на България,  по дерета – убити с топори, прътове, ножове и клещи…“ – продължава Цветан Томчев.  

Това така и си остава забранена тема за българската публичност.

„Беше забранена до 1989 г., остана забранена или по-скоро забравена досега“, допълва Томчев.  

Не се говори за убийците, нито за техните наследници – има ли изкупление има ли и възмездие.  

Цветан Томчев представя разговор с две сестри от радомирското село Върба – Катерина и Николина  Петрови, които загубват своя баща. Изведен от вкъщи без съд и присъда, той изчезва безследно, а по-късно е открит мъртъв в дере край селото.

От мъка и вследствие на тормоза, наложен от комунистическата власт, последователно от този свят си отиват майка им, баба им и дядо им. Белязани като деца на "враг на народа" след Девети септември, те са  без бъдеще и животът им е съсипан.