Цветанка Андреева: Тромавата коалиция да прехвърли убедителната си реторика в НС

Там има мнозинство, а не "златни пръсти"

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

„Представител от ПП призна сутринта, че бюджетът не е реформаторски. Коалицията е изключително тромава и тежка. Проблемите и фрагментацията като че ли все повече се засилва. Убедителната реторика трябва да се прехвърли в парламента, вместо да наблюдаваме колебанията на коалицията“. Това заяви пред Нова нюз политологът Цветанка Андреева. 

„Няма човек, който да не е съгласен, че пенсиите са срамно ниски, но говоренето за повишаването им е популистко и с това не се решават големите икономически кризи. Навремето всички скочиха срещу ГЕРБ, че добавката към пенсиите по време на Ковид-19 е популистка, но сега всячески се пази под някаква форма, за да не се губи електората. Парламентът ни е учудващо слаб, имайки предвид, че не се крепи на златни пръсти. Това ни връща във философията на промяната и статуквото и дали няма хората да се затъжат за сигурността“, категорична е Андреева.

„Искането на оръжия от Украйна е при други обстоятелства. Въоръжавайки Киев, се вписваме в общия план за сигурност. Освен това, предавайки старо оръжие на Украйна, можем да се превъоръжим. Правителството ни как гарантира сигурност на страната ни със старите оръжия срещу подобен агресор като Русия?“, попита реторично политологът.