Цветанка Андреева: Радев може да жертва Петков и Василев още през пролетта, ако ни "прехвърли" към Русия, ще извърши национално предателство

Цветанка Анреева

Цветанка Анреева

"Управляващите изтеглиха късмета "изпитание" от баницата, но точно по този начин могат да покажат качества. Когато попадаме в епицентъра на кризи, властта досега се огъваше. Като министри Кирил Петков и Асен Василев ни говореха как от бедни страните се правят богати. Нека обаче да видим дали не са поставени лица и дали всичко не е пиар. В момента, в който се появи политическа алтернатива за държавата, те са свършили. Другият начин за падането им от власт е, ако Румен Радев оттегли доверието си и да ги жертва още през пролетта". Това заяви политологът Цветанка Андреева пред BGonAir.  

"Не може да се мълчи за проблемите. Мораториумът не е начин за справяне. Когато в България жена е убита с камъни на улицата, властта мълчи. В същото време вицепремиер брани мусаката. Спирането на тока в някои квартали в София стана ежедневие. Вместо решаване на тежките проблеми, имаме война между институциите. В същото време вижте каква страна заемаме? Ние дори не сме я избрали, а сме с Русия. Нито ЕС, нито НАТО са тръгнали да обявяват война. Ако някой вдига градуса на напрежението и се държи войнствено, то това е Владимир Путин. Това, че българският президент иска да ни прехвърли към Русия, е национално предателство. Какво значи да нямаме бази на НАТО? Радев и Янев с три самолети ли ще ни бранят?", попита реторично политологът. 

"Един лидер губи, когато започне изключване, било то за неплатен членски внос. Пряката ти конкуренция не е политическият ти опонент, а в партията. Засега Корнелия Нинова се справя, въпреки че губи избори след избори. Проблемите в БСП са огледални на тези в коалицията. Битката в крайна сметка е между Радев и Нинова", каза още Цветанка Андреева.