Украински генерал разкри важен факт за контранастъплението

Дмитрий Герега, снимка: Уикипедия

Дмитрий Герега, снимка: Уикипедия

Противникът хитро използва мини, разкри бригадният генерал Дмитрий Герега, който е командирът на Силите за поддръжка на украинската армия, предаде УНИАН. На генерала се позовава и Военномедийния център в Киев.

Продължава контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в южното направление, трудността при провеждането на настъпателни операции се състои в това, че руските нашественици във временно окупираните територии са оборудвали многослойна система от инженерни прегради. Тази вражеска система се състои от няколко линии, всяка от които е с дължина от 10 до 40 км и доста висока плътност. „Преградите съдържат противотанкови минни полета, противотанкови ровове, бетонни пирамиди (така наречените „зъби на дракона“), противотанкови таралежи, телени прегради“, каза той. Бригадният генерал добави, че окупаторите използват коварно мините, по-специално по такъв начин, че да не бъдат достигнати.

„За преодоляване на такива препятствия са необходими значителен брой инженерни и сапьорни подразделения, чийто личен състав трябва да може да извършва проходи в минно-взривни препятствия на противника както ръчно, така и с помощта на специално инженерно оборудване, наличието на което не е предвидено. достатъчно за такъв брой препятствия“, подчерта Герега. /БГНЕС