Смешните политици са опасни - днес защитават мусаката, но направиха кариера, обслужвайки олигарси

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Смешните политици са опасни политици! Днес защитават мусаката, но направиха кариера, като обслужиха олигархичния интерес срещу проучване и добив на шистов газ в България.

Да си смешен в политиката, не означава, че си невинен. Да лобираш за руските енергийни интереси преди години, а днес да си зелен патриот, поборник за мусаката, означава единствено, че си политически несъстоятелен и опасен.

Припомняме, че екоминистърът Борислав Сандов написа съобщение във Фейсбук по повод изследване на предаването Гууд фууд на Би Би Си което твърди, че приготвянето на традиционното ни ястие замърсява въздуха:

"Да, храната ни може да се измери в изразходвана вода и енергия, както и със своя въглероден отпечатък при нейното отглеждане, преработка, транспорт, съхранение и приготвяне. Не, българската мусака не е с най-голям въглероден отпечатък измежду популярни европейски ястия, независимо от направеното проучване на британски сайт. Най-малкото защото един класически телешки стек (белгийски например, или испански), съдържа много повече месо, което води до по-високо ниво емисии парникови газове на порция. Освен това българската мусака съвсем не се прави с кайма само от телешко месо, а най-често е от смес на свинска и телешка, което също намалява нивото на емисиите". Същевременно Сандов повече от 10 години е противник на шистовия газ. Заедно с още няколко свои съмишленици убеждават как ще се замърси природата, ако добиваме гориво и страната ни ще стане пустиня.