В Русия погребаха с почести наемник от „Вагнер“, убил майка си

Излежавал е присъда заради убийството

В Русия погребаха с почести убит наемник от армията "Вагнер", който преди това е убил майка си, заяви пред изданието Гордон журналистът Денис Казански, участник в тристранната контактна група по конфликта в Донбас.

„В Русия, за да изкупиш вината за убийство, трябва да убиеш още някого в Украйна. Тогава ще ти простят и ще започнат да те уважават“, посочва той.

По-рано руските издания lenta.ru, serovglobus.ru и Е1 съобщиха, че в уралския град Серов е погребан с почести 46-годишният наемник от „Вагнер“ Сергей Молодцов, който е пребил до смърт майка си. Той е излежавал присъда заради убийството – вербуван е за фронта в Украйна от самия шеф на „Вагнер“ Евгений Пригожин. Ковчегът с тялото на Молодцов е носен от руски военни на траурната церемония.

В официалния некролог администрацията на Серовския градски окръг нарича убиеца „творческа натура“, като напомня, че се е занимавал с резба върху кост.

„Това е нещо като акция "две за едно" в супермаркета. Просто да убиеш майка си – не е добре, ще отидещ в затвора. Но ако освен това отидеш и убиеш още някоя чужда майка в Украйна – тогава вече си герой.“ – казва Казански.  

"Разбира се, няма  как да проумея как в страна, където хората са като нас, където и сега имам роднини,  може един ден просто да пуснат убийците и изнасилвачите от затворите и да им кажат, че е не е толкова лошо да се убиват хора, ако те са украинци. Доскоро това изглеждаше невъзможно. Но се случва в този момент.“ – заключава журналистът.

Превод Faktor.bg