Фланговете на "Вагнер" са оголени, Пригожин показа загубите на руснаците край Бахмут

Пригожин обвини руската армия, че се е изтеглила на север от Бахмут

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини днес редовната руска армия, че се е изтеглила с 570 метра на север от източния украински град Бахмут и е оголила фланговете на неговите бойци, предаде Ройтерс.  

Пригожин съобщи, че Украйна нанася удар от север по посока на селището Сако и Ванцети, където е успял да се придвижи до 500 метра. В Telegram той призова Министерството на отбранта на Русия да укрепи фланга на Бахмут от север, за да може групата му да завърши завземането на града.

"Обръщам се публично към висшето ръководство на министерството на отбраната, защото те не четат моите писма. Имам молба към вас. Валерий Василиевич, Сергей Кожугетович, моля ви, недейте да допускате отстъпление от нашите флангове", заяви Пригожин.

Призивът му бе отправен към руския министър на отбраната Сергей Шойгу и към началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, пояснява Ройтерс. 

В средата на деня на 18 май Въоръжените сили на Украйна продължават атаките си по посока Берховка и Клещеевка, където се съобщава за техен сериозен напредък. Има интензивни битки. Украински части също продължават да атакуват в района на Сако и Ванцети. Самото село се държи от руските войски, но те са подложени на натиск северозапад и север, се разбра от последните украински сводки. Това се потвърждава и от руски военни кореспонденти, както и "Вагнер".

ВСУ изглежда са задействали резервите, които дълго време са били събирани в района на Константиновка, Часов Яр и Александровка.