Васил Терзиев: Искам да бъда кмет на всички софиянци, не съм търсил подкрепата на Борисов

Приказките за Бахамите бяха само шега, безпринципни коалиции няма да правя, заяви още кандидатът за кмет на столицата

Васил Терзиев

Васил Терзиев

"Борбата ни от ден първи е за гласовете на софиянци. Искам да бъда кмет на всички тях". Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в студиото на Нова ТВ. По думите му някои не го припознават в момента като такъв, но ще се бори да бъде достоен кмет за всички.

„В крайна сметка всички живеем в един град, страдаме от едни и същи проблеми. Ще се боря да подобря живота на тези хора”, каза Терзиев.

Той допълни, че не е търсил подкрепа от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Никога не съм се виждал с него, не съм търсил подкрепа и много ясно сме заявявали, че за нас те са политически опонент на ниво София”, заяви Терзиев.

По думите му на първи тур резултатът е добър, а екипът му преглежда данните за несъответствия.

„Изтичат гласове. Някой човек си е направил труда, отишъл е до урната, гласувал е, после някой му е взел гласа. По цялата тази верига – от невалидни бюлетини, до начина, по който се преброяват, по който се вкарват в „Информационно обслужване”, има много неща, които са се объркали”, изтъкна Васил Терзиев.

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ отговори на и на своя конкурент Ваня Григорова, която в интервю по Нова ТВ изтъкна, "че няма да прави като Терзиев - след 10 години да ходи на Бахамите". 

Аз този вариант „Б“ съм го имал. Аз съм имал възможност да ходя на Бахамите и досега, това беше само шега, обясни Терзиев и допълни: Коментарът ми беше, че преди да правиш дългосрочни планове, имаш краткосрочни планове. За нас сега целта е да мобилизираме електоратите в провинцията, за да спечелим и по места кметския вот. Защото първо трябва да се отзовеш на мястото, от където ще можете да направите промяната, за която се борим – да реализираме нашите политики, за да направим живота на българите още по-добър, да работим да интересите на обществото, допълни той. 

Терзиев заяви, че не приема формулата „гласуваме за Терзием – получаваме ГЕРБ“. Той подчерта, че не може да има промяна, ако погазваш базови принципи. 

Ние ще търсим подкрепа за добрите решения. Ние няма да се договаряме, а ще търсим подкрепата на гражданите. Цената е – да не се правят безпринципни коалиции. Има разбира се и неща, които кметът сам може да реши и това е как да се подобри комуникира в СОС. Да се скъси дистанцията между гражданите и общинските съветници. Ние всички трябва да защитаваме интересите на всички софиянци.

Запитан как смята да се бори с корупция, Терзиев обясни: Не е сериозно да бъде дадена гарация, че няма да има корупция. Това е нещо, към което обаче можеш да имаш нулева толерантност. Да се прилага методология, която включва анализ на всички порочни практики. Борбата с корупцията започва от върха. Аз във всичко, с което съм се занимавал, е било насочено към външния пазар и не е имало нищо общо с обществени поръчки и държавен ресурс.

Според него добра оценка в досегашното развитие на София заслужава столичното метро.

"На г-н Братоев трябва да му се направи паметник, тъй като този човек е спасил стотици милиони европроекти, за да се реализира метрото", допълни Терзиев.

В интервюто кандидатът за кмет на ПП-ДБ посочи и най-наболелите проблеми на столицата, които трябва да бъдат решени по-най-добрия начин, след които са плочките, тротоарите, осветлението, паркирането.