Държавата постави Църквата над законите, но търпението на гражданите не е безкрайно!

Димитрин Вичев

Ей, големи главочи са тия синодални старци! Нагледно ни показват, че няма по-закостеняла институция от БПЦ! Учители от цял свят преподават на ученици и студенти по интернет. Артисти изнасят безплатни представления от домовете си. Художници водят онлайн уроци по рисуване и т.н.
И всичко това, защото храмовете на знанието и културата са затворени.
Само тия килимявки не затварят вратите на църквите! Щели да правят службите си на открито пред храмовете. Ами нали е забранено да се събират повече от двама човека навън? Вътре в храмовете щели да влизат миряните един по един само да се молят, да палят свещички и да се кръстят пред иконите.
Потресен съм!
От една седмица хората търсят от съседи кучета за разходка в парка, във Франция масово тръгнаха всеки ден да спортуват около дома си за разрешения един час, а в България сега изведнъж част от населението ще стане силно религиозно и ще изпита неустоимо желание да отиде на църква. И то всеки ден.

Това е безумие!

Стига толкова компромиси с тия "православни скотове"!
Да започнат да си излъчват службите онлайн!
При затворени врати. Миряните да гледат, да слушат, да се молят и прекръстват пред домашните си икони. Колкото пъти си искат. По всяко време на денонощието.
Бог е в нас! И всяко място може да е храм за вярващите!
Всяка религия е достойна за уважение, но изповядващите я не могат да бъдат привилигеровани спрямо другите хора. Още по-малко пък техните религиозни водачи имат право да не се съобразяват със законите в страната. Те не са богоизбрани, а са регистрирани по Закона за вероизповеданията и са избрани и назначени от техните общности!
Националният оперативен щаб и правителството да не се опитват да прилагат двойни стандарти и да правят компромиси спрямо БПЦ. Това ще бъде разрушително за самодисциплината на гражданите. Тяхното търпание също не е безкрайно!
Всички хора в Република България са равни пред законите независимо от техния пол, раса, етнос, националност, религиозна и политическа принадлежност!