Кремъл с пропаганда по сталински: Западът подготвя сценарий с фалшива масова смърт на хора от Спутник V

 Западът подготвя зловещ сценарий на информационна атака срещу руската ваксина „Спутник V“ с фалшива масова смърт на хора, за които ще се твърди, че са починали от ваксината. Това съобщи пред ТАСС тайнствен високопоставен източник в Кремъл. Сорос, разбира се, е главно действащо лице.

„Чрез контролирани неправителствени организации (Американска агенция за международно развитие, Фондация Сорос, Фондация Thomson Reuters) и медийни структури (BBC, Reuters, Internews) се подготвя сценарий за информационна атака срещу „Спутник V“. "неефективността и опасността на ваксината" чрез инсцениране на масови смъртни случаи на хора, за които се твърди, че са резултат от употребата на препарата ", каза той.

Според източника атаката е планирана на фона на нарастващото световно търсене на руската ваксина.

Reuters се ангажира с принципите на независимост и обективност при отразяването на различни събития по света. Агенцията със седалище в Лондон заяви пред ТАСС в отговор на искане да коментира доклади за сценария на информационна атака срещу руската ваксина „Спутник V“, която се разработва от Запада.

"Reuters докладва за световните събития по честен, безпристрастен и независим начин в съответствие със своите принципи. Ние се придържаме към нашите журналистически стандарти и възнамеряваме да доставяме основани на факти надеждни новини за нашите клиенти и читатели по целия свят," - каза говорител за агенцията.

На свой ред британската медийна корпорация ВBC отказа да дава коментари по тази тема. „В този случай няма да коментираме“, отговориха пред ТАСС от корпорацията за телевизионно и радиоразпръскване.