Защо не съм на жълтите павета - искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?"

Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите

Михаил Вешим

Михаил Вешим

Михаил Вешим*

Бил съм на жълтите павета десетки пъти – в края на 89-а, през 90-те,през 2013. Вдигал съм плакати и съм скандирал против Живков и живковис-тите, против Луканов, Виденов, Орешарски...
Но сега няма да ме видите в карето между Министерския съвет и Президентството, пред
Парламента или на Орлов мост.
Защото 

не съм съмишленик на президента Румен Радев

Когато той казва да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руска?" - Не подкрепям каскетатурата на Гешев, но и няма да защитавам отбора на президента. Фуражките от неговия тим, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите.

Когато до Радев застане вицепрезидентката Йотова, предана на партийната линия, аз не ръкопляскам, а минавам на другия тротоар. На друга улица. В обратна посока.
И няма да застана редом с Корнелия, Кирил Добрев или Румен Гечев – че какво общо имам с тях? Нито съм приватизирал „Техноимпекс”, нито съм пре-насял куфари с валута на сръбската граница, нито като вицепремиер съм докарвал до фалит държавата. Ако с протеста си ще помогна да дойдат на власт герговци, ивохристовци и жабляновци – не, благодаря! За какво пак да им ручаме жаблетата!
Ако на протеста ще съм до Мая Манолова, до Костя Копейкин или до Йоло Денев – мерси, по-добре да си стоя вкъщи!
Ако със скандирането „Мутри вън!“ изгоня едни мутри, а помогна на други да влязат в парламента – предпочитам да ида за риба. Аз да хвана нещо на въдицата си, а 

не да се уловя на чужда въдица

Каква полза, че няма да виждам вече мутрата на Рашидов начело на културата в парламента, щом утре може да я смени мутрата на Слави. Една чалга да седне на мястото на друга чалга.
Митингът иска да си върне държавата– аз също!

Но не държавата на Корни, на русофила Малинов и на генерала Решетников

 Които наистина ще върнат държавата – от еврозоната в зоната на рублата. И на здрача.
Ето затова ме няма на жълтите павета!

*Коментарът на Михаил Вшим е публикуван в "СТЪРШЕЛ", брой 29