Защо учителят от Силистра е носил боен пистолет в себе си

Оръжието е било заредено

Пистолет изпадна от джоба на 59-годишен учител в час по история. Това се е случило в четвъртък в силистренското основно училище "Иван Вазов" пред очите на петокласници. Ученикът, който първи забелязал оръжието, подал сигнал на тел 112.

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Освен нега преподавателят притежавал още три оръжия.

Пред Нова телевизия мъжът обясни, че е трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, тъй като се притеснявал да го остави в колата. 

,,Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от две деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си'', разказа директорът на училището Росица Трендафилова и допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа. 

Зам.-кметът на община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Разпоредена е проверка по случая, а родители и учители са шокирани след станалото.