Зеленски: Най-далновидните руски мишки вече мигрират от Крим

Ще стигнем до същия резултат и с други активни действия, заяви украинският президент

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че "най-далновидните руски мишки вече започнаха да мигрират от Крим“, предава "Украинская правда“, цитирана от "Фокус".

"Ще стигнем до същия резултат и с други активни действия: в героичната битка за Донбас, която неизбежно ще бъде доминирана от украинското знаме. В по-нататъшната конфронтация на юг, която ще бъде възстановяване на нормалния украински живот в Приазовието. Във връщането на нашия Крим, откъдето вече започна миграцията на най-далновидните мишки от държавата-терорист“, заяви държавният глава в обръщение към нацията.

"Нашата увереност в победата на Украйна, нашата визия за свободно бъдеще на нашата държава, украинският героизъм, който удиви света - всичко това се роди точно там, в градовете-герои на украинския север, украинския изток, украинския юг“, добави той.

По-специално Зеленски припомни, че на 21 март се отбелязва годишнината от първите победоносни битки на ВСУ в конфликта - на този ден миналата година завърши битката за Мошчун в района на Киев.

Освен това Зеленски заяви, че по време на срещата щабът е обсъдил доставката на боеприпаси и помощта на партньорите: "Очакваме увеличаване на доставките точно на това, от което се нуждаем в момента“.