28 Ноември, 2024

​Хималайската сол

​Хималайската сол

Хималайската сол е наричана бяло злато, но е розова на цвят. Хималайската сол е сол (знаем колко вредна е солта!), но е изключително полезна за организма. Хималайска сол е природен феномен.

Заради вредата на обикновената готварска сол е трудно да си представим, че съществува сол, която е изключително здравословна. Но хималайската сол е точно такава. Истинско природно чудо, съдържащо повече от 84 химични елемента (всички с пореден номер от 31 до 94 в Периодичната система, както и допълнителни комбинирани елементи). 

Химилайската сол има съвършена кристална структура, създадена в Хималаите – най-големия енергиен център на Земята. Абсолютно натурална и чиста, не случайно е наричана „бяло злато“, въпреки иначе розовия си цвят. Добива се съвсем просто – изкопава се, измива се на ръка и се суши на слънце.

Хималайската кристална сол се е образувала в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години. Розовият й цвят се дължи на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата (eнергията им е правопропорционална на големината им).

В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, т.е. в организма не се задържа вода. При разтваряне на хималайската кристална сол във вода се разпада кубичната й структура, вследствие на което йонизираните елементи лесно се усвояват от организма.

Sole (So-Lay) – наситен разтвор на хималайска сол

“Sole” (So-Lay) от английските думи sole и soul е наситен разтвор на хималайска сол, който се приготвя от 26% разтвор на солта в стъклен съд. Много е полезно да се приема по 1 чаена лъжичка от него сутрин на гладно, но поне половин час след това не е добре да се пият кафе или черен чай, които имат диуретично действие и повишават киселинността.

Хималайската сол – здравословни качества

- Възстановява солевия баланс в организма.

- Помага за детоксикация на организма.

- Нормализира кръвното налягане и укрепва кръвоносните съдове.

- Намалява нивото на „лошия“ холестерол в кръвта.

- Подобрява метаболизма и храносмилането.

- Укрепва имунната система.

- Предпазва от кожни и дихателни заболявания.

- Намалява риска от остеопороза, тъй като укрепва костно-мускулната система.

- Освежава и подмладява кожата.

- Подобрява паметта и подсилва нервната система.

- Полезна е за бременни жени, защото подобрява състава на амниотичната (околоплодната) течност.

- Подходяща е за промивки на устната кухина за предпазване от различни инфекции.

Хималайската сол е здравословна добавка, която прави храненето по-пълноценно и по-балансирано.

(rozali.com)

Сподели:
Причиняват ли резките промени във времето здравословни проблеми?

Причиняват ли резките промени във времето здравословни проблеми?

Неразположение, главоболие и артрит са едни от сиптомите, най-често причинени от дисбаланс в мозъчните химикали

Доц. Андрей Андреев: Присаждането на роговица спасява пациентите от слепота

Доц. Андрей Андреев: Присаждането на роговица спасява пациентите от слепота

У нас се правят около 150 и 200 трансплантации годишно, но има нужда от много повече

Американци извършиха първата роботизирана трансплантация на бели дробове

Американци извършиха първата роботизирана трансплантация на бели дробове

Американски хирурзи за първи път извършиха напълно роботизирана двойна белодробна трансплантация на 57-годишна пациентка, страдаща от хронична обструктивна белодробна болест. Това съобщиха от пресслужбата на Медицинския център на Нюйоркския университет (NYU Langone Health).