Оказва се, че топлата ароматна напитка освен вкусна, е и много полезна. Това се дължи на подправките, с които се приготвя.
Греяното вино се приготвя най-често от червено вино и много подправки (карамфил, анасон, канела и цитрусови корички). Разбира се, според индивидуалните вкусове със сигурност имате собствена рецепта за греяно вино. Вижте кое прави греяното вино толкова полезно.
Индийско орехче за тонус
Индийското орехче, което често присъства в греяното вино, е идеална подправка за тонус. Заедно с това се смята, че индийското орехче повишава цялостните защитни сили на организма срещу болести. Освен това индийското орехче помага за изчистване на бъбреците и черния дроб от натрупаните токсини.
Канела против възпаления
Какво е греяното вино без канела. Като добавите канела към греяното вино, добавяте антиоксиданти, които повишават защитата на организма срещу възпаления.
Греяно вино за младост
Виното съдържа антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали, и така забавят появата бръчки. Важна роля за младия вид на кожата играе антиоксидантът ресвератрол.
Греяно вино за здраво сърце
Според редица проучвания редовната консумация на вино в умерени количества понижава риска от сърдечносъдови заболявания. Понеже червеното вино е отличен източник на антиоксиданти, то помага за повишаване на нивата на добрия HDL холестеро.
Греяно вино при настинка
Ако сте настинали, премръзнали или усещате първите признаци на настинката, направете си чаша греяно вино. В комбинация с горещ душ, имате голям шанс да прогоните вирусите.
(rozali.com)


Коментари (0)