България за първи път се представя с подобно събитие в Швейцария и то на централния площад „Waisenhausplatz” в Берн. Страната ни е непозната сред швейцарците и трябва да направим всичко възможно да представим българската кухня, традиции и възможности за туризъм. Това сподели при откриването на форума посланикът в Швейцария Н.Пр. г-жа Меглена Плугчиева. "
Изложението в Берн се състоя на площад „Waisenhausplatz” на открити щандове. Швейцарците имаха възможността да опитат български вина, месни и млечни продукти, както и такива от розово масло.
В Берн се представяме с едни от най-големите изби, производители на прекрасни български вина. Надяваме се да пробием на този пазар”, заяви изпълнителният директор на ИАЛВ инж. Красимир Коев.
Петър Рам, който е единственият вносител на български вина в Швейцария, посочи, че самият той е и винопроизводител, и оценява като много добри и качествени българските вина. "Надявам се още повече да се отвори швейцарският пазар за българските вина", допълни той.
Организатори на събитието са Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) и Посолството на България в Швейцария.
Още от Бизнес
Отвъд Биткойн: Блокчейн – технологията, за която не знаехте, че ви е нужна, много повече от криптовалути
УНСС обяви започването на първата магистърска програма по криптоикономика от 2025 г. и автентичността на дипломите там също ще бъдат гарантирани чрез блокчейн технологии
Руската централна банка предупреждава за стремглава инфлация
Сега се очаква цените да се повишат със 7-8% през 2025 г., което коригира по-ранната прогноза за 2025 г., която беше между 4,5 и 5%
КЗК започна мащабно проучване на цените на храните в магазините
Във фокуса на наблюдението на Комисията за защита на конкуренцията са основни хранителни стоки, като яйца, мляко и млечни продукти, месо, брашно, хляб, олио и др.