Десислава Димитрова от глобалната организация „Слоу фуд” каза по бТВ, че е смущаващо, че фактите се коментират частично извадени от контекста. Защото внос е едно, а ценообразуване е друго.
Вече месец се говори за разликата в етикетите и всички вече са ги сменили, посочва Зоров. Важни са лабораторни изследвания, а такива няма. Не е ясно и защо се сравняваме с Швейцария, която не е в ЕС. Огромната манипулация е при жълтите сирена, които се обработват и етикират като кашкавал, изтъкна Зоров.
Той добави, че като цяло в чужбина надценките са по-малки.
Проблемът е защо при нас е по-скъпо, попита риторично Димитрова.
Според Зоров разковничето е в ниското качество и заместителите.
Чувствителен е въпросът дали можем да сме спокойни. Би било хубаво да имаме повече българско производство, за да не разчитаме на внос, смята Димитрова.
Купувайте си български продукти и влагайте пари в българската икономика, призова Димитър Зоров.


Коментари (0)