Пиенето на зелева чорба и консумацията на шкембе чорба, с които народът масово бори махмурлука, са правилния начин за ликвидиране на вредните последици от консумацията на алкохол, обясни в студиото на Би Ти Ви токсикологът професор Никола Александров.
Причината за положителния ефект са лакто-бактериите, съдържащи се в тези течности, които имат детоксикиращ ефект върху организма. "В зелевата чорба има макроорганизми и витамин С които доразграждат алкохола", обясни проф. Александров. Той категорично отрече категорично употребата на нови дози алкохол, за ликвидиране на последствията от препиването на принципа "клин клин избива, което нарече най-вредната теория. Токсикологът разкри, че унгарците борели махмурлука с изпражнения от врабчета, разредени с вода - метод, който едва ли ще бъде възприет на местна почва.
"Препиването уврежда мозъка и черния дроб. Нашите деди са пиели по-малко концентрати, и повече вино. Това е по-добре, защото виното води до по-малко увреждания, ако то е истинско", обясни професорът.


Коментари (0)