Бракониери изтребват делфини в Черно море, за да продават месото им, съобщи Plovdiv media. Делфинското се смята за деликатес и се продава за стотици левове килото. По-голямата част от незаконния улов се пласира в чужбина, тъй като там се плаща много по-добре - килограм месо се пласира до 900-1000 евро.
Официално в менюто на ресторантите не се споменава екзотичното ястие, а посветените в тайната сами питат за него, разкриха случайни свидетели на зверското престъпление. За да си поръчаш от забраненото филе, трябва да знаеш и как да попиташ, за да стане ясно, че си „доверен" човек, обясняват местните търговци.
Още от Улицата
Полезно за шофьорите: Как да намалите горивото през зимата
Повече от съветите сигурно се знаят, но е добре да ги припомним
София изкара 171 снегорина през нощта, силният вятър събори дървета и строителни огради
Безброй боклуци по улиците от контейнерите и многото незавършени строежи
Претърсват дома на Киро Японеца