Лекари от Спешна помощ и областната болница в Пазарджик спасиха живота на 17-годишен ученик, който получил алергичен шок след като хапнал сандвич със салам, съобщи местният вестник "Знаме".
От болницата потвърдиха информацията. Преди няколко дни момчето си направило сандвич с хляб, масло и салам. В едно от резенчетата на колбаса видяло синьо топче, но въпреки това го изял. Минути по-късно се почувствал зле и започнал да се парализира. Успял да звънне на родителите си, които незабавно се обадили в Спешна помощ. При пристигането на медиците, които се отзовали в рамките на броени минути, момчето било с подути устни и клепачи, кожата му станала лилава, имало и спукани капиляри в очите.
Лекарите поставили диагноза алергичен шок и се заели с реанимацията му. По-късно момчето е било настанено в интензивния сектор на детското отделение на болницата, където е стабилизирано окончателно. Не е известно каква марка и къде е бил произведен саламът, който ученикът е погълнал, защото майка му изхвърлила опаковката, след като го купила. Родителите занесли останалото парче от колбаса в областната инспекция по безопасност на храните за изследване. Специалисти предполагат, че алергичният шок може да е бил предизвикан от консервант, стабилизатор или химикал, които се използват в производството на колбасите.
Още от Улицата
Полезно за шофьорите: Как да намалите горивото през зимата
Повече от съветите сигурно се знаят, но е добре да ги припомним
София изкара 171 снегорина през нощта, силният вятър събори дървета и строителни огради
Безброй боклуци по улиците от контейнерите и многото незавършени строежи
Претърсват дома на Киро Японеца