Седем минути овации за Джони Деп на фестивала в Кан

Джони Деп

Джони Деп

Джони Деп се просълзи след топлото посрещане на филма му на филмовия фестивал в Кан, където бе аплодиран в продължение на 7 минути, съобщи Си Ен Ен.

Видеоклип, споделен в социалните мрежи от „Variety“, показва видимо развълнувания Деп по време на повече от петминутните овации за филма му “Jeanne du Barry ", в който той играе ролята на бившия крал на Франция Луи XV.

Това е първият филмов проект на актьора след съдебния процес за клевета с бившата му съпруга Амбър Хърд миналото лято. Съдебното жури установи, че и двамата са отговорни за клевета в делата си един срещу друг, но присъди значително по-голямо обезщетение на Деп.

На пресконференцията за филма в Кан Деп говори за "абстрактни шепоти" и заяви, че "по-голямата част от това, което сте чели през последните четири или пет години... по отношение на мен и моя живот, това, което сте чели, е фантастично, ужасно написана измислица".

"Фокусът трябва да бъде просто върху този факт, че е чудо да се направи филм, за който изобщо ти пука", каза той. "С това печелите."

"Не се чувствам бойкотиран от Холивуд, защото не мисля за Холивуд", заяви Деп.

„Jeanne du Barry“ разказва историята на Мария-Жана Бекю, графиня Дю Бари, която е била известна като Мадам Дю Бари и е била любовница на крал Луи XV.

През април шефът на фестивала в Кан Тиери Фремо говори пред „Deadline“ за решението фестивалът да бъде открит с филма на Деп, като го нарече "красив филм".

"Филмът, с който се открива фестивалът, трябва да излезе едновременно и във френските кина; ние не поставяме филми на платформи в този слот, защото искаме Франция да участва във фестивала", казва Фремо. "Филмът е успешен, а Джони Деп /в ролята на Луи XV, бел.ред./ е великолепен в него." /БГНЕС