Адвокат на Борисов: Вероятността да стане обвиняем е нулева

адв. Менко Менков

адв. Менко Менков

Вероятността Бойко Борисов да стане обвиняем е нулева. Това каза адвокатът на лидера на ГЕРБ Менко Менков, предаде"Фокус". 

"Днес Борисов беше призован по едно досъдебно производство и една проверка. Досъдебното производство е от преди 4 години - “Бараелонагейт". Няма престъпление, защото испанските власти щяха да се произнесат. Господин Бойко Борисов никога не е имал отношение по това нещо", категоричен бе адвокатът.

Според Менков Борисов е посещавал Барселона на официални визити единствено в качеството си на кмет и министър-председател. 

"Вероятността Борисов да стане обвиняем е нулева. Той никога не е имал касателство, за да придобие имоти в Барселона, нито е прелитал с хеликоптер. Той е имал официални визити като кмет и министър-председател", каза още той.

Вторият разпит на Борисов е бил свързан с изявленията на Иван Гешев, в които обяви, че е получавал предложения да се оттегли от поста на главен прокурор, за да стане посланик на страната ни в Турция или Израел. 

"Второто ни явяване беше пред прокурори от ВКС, които правят проверка на изказаното от Иван Гешев обръщение, което е напечатано на компютър, затова че някой стои да някакво ветровито място и за Мечо Пух. Твърденията, че някой е предлагал посланически постове са несъстоятелни, защото няма как Борисов да обещае подобен тип неща. Няма никаква драма в днешните събития", увери Менков.

Според него Борисов не познава нито един от членовете на ВСС, поискали оставката на Гешев преди две седмици.

"Борисов не познава Йордан Стоев. Той няма никакво отношение към него. Борисов не познава и нито един от шестимата членове на ВСС, които са поискали отстраняването на Иван Гешев", заяви адвокатът.