Антон Тодоров: Докато живее със Станишев и има бизнес с Цветан Василев, Йончева купува имоти за над 1 200 000 лв.

Антон Тодоров, документите са предоставени от автора на разследването

Антон Тодоров, документите са предоставени от автора на разследването

Политологът Антон Тодоров направи шокиращи разкрития в авторското си предаване по ТВ Европа. Според документи, с които разполага, депутатът Елена Йончева през 2006 г. е придобила множество недвижими имоти – няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж, на територията на София. Това се случва точно една  година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по  договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

В разследването си Антон Тодоров установява още, че 10 г. по-късно, когато Йончева вече е имала  обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД  и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на  Горубляне за около 500 хил лв. Според Тодоров няма яснота какъв е произходът на тези пари. 

Той показа в предаването си и счетоводен доклад от 2013 год., от който става ясно, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция. От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата. Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв.

doklad_yoncheva3.jpg

doklad_yoncheva_0.jpg

doklad_yoncheva1.jpg

doklad_yoncheva2.jpg