Апелативният съд гледа днес делото срещу Николай Ненчев за ремонта на МиГ-29

СГС постанови оправдателна присъда за бившия военен министър

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Днес, 15.06.2020г. в 10.30ч.,  ще се проведе заседание на Апелативния  съд, по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. То бе образувано заради причинена вреда на руска компания, чрез сключен договор за ремонт на двигателите на самолетите МиГ-29 на българските ВВС в съюзническа Полша. Прокуратурата обжалва оправдателното решение на СГС и днес ще пледира пред Апелативния съд.

Припомняме, че на 28 май 2020г. Народното събрание прие доклад, в който се посочва, че договореностите постигнати в рамките точна на това споразумението между правителствата на България и Полша относно осигуряване на логистична поддръжка за самолети “МиГ-29”, сключено през октомври 2015 г., осигуряват поддръжката на българските ВВС и днес.

Пред Апелативния съд ще се явят адвокатите по делото Радан Кънев, Менко Менков и П. Божков. Николай Ненчев и неговата защита вече  изложиха своите аргументи  в защита на позицията за постигната по-добра цена, по-кратки срокове и по-добри гаранции и СГС постанови оправдателна присъда.