Арестуваха френска инфлуенсърка за гавра със смъртта на израелско бебе - изгорено живо от "Хамас"

Разследват я за възхвала на тероризма

Арестуваха инфлуенсър във Франция, затова че тя е омаловажила смъртта на израелско бебе, извършена от "Хамас", съобщиха от прокуратурата за АФП.

Във видеоклип жената - идентифицирана от медиите като модела Варда Анвар - коментира доклада на израелски служител от спешната помощ, в който се казва, че терористи от "Хамас" са изгорили живо бебе във фурна по време на нападението си на 7 октомври. Този доклад не е потвърден от израелските власти.

"Чудя се дали първо са добавили сол и пипер, дали са добавили мащерка? Каква беше гарнитурата?", каза Анвар във видеото.

След бурните реакции в социалните медии на видеоклипа миналата седмица министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин заяви, че е подал наказателна жалба срещу Анвар.

Прокурорите заявиха, че тя е разследвана за "възхваляване на тероризма" и е била задържана в Париж сутринта на 9 ноември. Израелското посолство във Франция нарече изказванията на Анвар "отвратителни".

Посолството заяви, че неадекватните изказвания не трябва да остават безнаказани и призова за блокиране на профилите на Анвар в социалните мрежи. /БГНЕС