АСБ: Радев може да не връчи мандата на ПП-ДБ - провокацията на Шивиков му осигурява повод

"Кремъл е вложил всичкия кеш"

Днес може да не бъде връчен мандат за съставяне на правителство, предупреждават от Атлантическия съвет на България.  
Като повод да се откаже мандатът може да послужи организираният от пропутиниския генерал Шивиков митинг пред президентството. 

„Поводът може да бъде остра провокация в късния следобед пред фонтана на президентството. Изпълнителите са русофилите и копейките. Кремъл е вложил всичкия кеш, който може сега да бъде даден. На карта е руското влияние в България, което в следващите години ще осигури износа на руски газ за милиарди през Турция и през нашата територия.“ – посочват от организацията.

„В този случай се отива на КСНС, в който ще бъдат унижавани и мачкани психологически ПП-ДБ и ГЕРБ. От събота предупреждаваме за това.“ – поясняват атлантиците.

В събота АСБ разпространи предупреждение, че зад забавянето на мандата прозира намерение да се осуети съставянето на правителство.

„Сценарият е първо да се нагнети напрежение и на нов "подход за мир" да има остри провокации. Полицията престъпно ще бездейства, както при нападението с червена боя над Дома на Европа.
Междувременно ще излизат нови компромати и манипулации. Ще се използва целият арсенал от ченгеджийски номера и активни мероприятия.
Второ, в тази нагнетена обстановка реzидентът свиква КСНС за консултации. За гражданския мир и стабилността на държавата в условията на остра криза. Целта е на заседанието на КСНС ПП-ДБ и ГЕРБ да бъдат смачкани психологически. Против тях ще са Копейкин, комунягите, Слави, а ДПС ще дебнат като хищник в засада. Служебните министри и другите официални лица ще са зад реzидента. Шефовете на служби също и ще чертаят апокалиптични сценарии... отвън рехав полицейски кордон едва ще спира протестиращите копейки. А фонтанът ще почервенее...“ – заявиха от Атлантическия съвет.

„В тези условия на дирижиран психологически натиск и числено превъзходство в малката зала се очаква ПП-ДБ и ГЕРБ да клекнат. Да рухнат. Ритуално може и да бъде връчен мандатът, но ПП-ДБ ще го върнат под натиск. И за да мине номерът, реzидентът може да обещае третия на ДПС. И така да прилъжат ПП-ДБ да го върнат. И този мандат ще се провали. А междувременно продължава едноличното управление на реzидента в подготовката на бъдещия му политически проект.“ – предупреждават от АСБ

Атлантиците отправят апел към органите на реда:

„Призоваваме всички служители на реда да изпълняват вярно и лоялно дълга си към държавата и обществото и да не допускат пред президентството да стане червено - както се случи пред Дома на европа. това беше репетиция за решителния удар, който искат да нанесат руските агенти у нас!“

„Преzидентът отново е ВДИГНАЛ ЮМРУК - този път не за да сваля ГЕРБ от власт, а за да отвори пътя си към едноличната власт. Иска България отново да отиде на избори, за да активира следващата фаза - политически проект на реzидента. Както са го планирали в Кремъл.
Бъдете бдителни!
Реzидентът играе ва банк!
С вдигнат юмрук започна похода към едноличната власт, със знаков КСНС иска да я утвърди. Призоваваме ПП-ДБ и ГЕРБ да устоят и да съставят правителство! 
ДА СПРЕМ ПОХОДА НА РЕZИДЕНТА КЪМ ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ!“ – апелира в днешното си обръщение Атлантическият съвет на България.