Асен Василев: Индикациите, които виждам са, че по-скоро няма да се състави правителство

Цената на газа у нас падна, защото падна на международните пазари

Асен Василев

Асен Василев

Съдим в момента Борисов за 1 милион заради лъжите около газа. Това заяви в студиото на Би Ти Ви депутатът от ПП и бивш финансов министър Асен Василев. 

Цената на газа у нас падна, защото на международните пазари тя падна, не е заслуга на служебния кабинет, обясни той.

Според Василев няма как да бъде направено правителство, защото според него математиката не излиза. И посочи, че един от препъни камъните е антикорупционната политика.

Ние няма да подкрепим правителсво на ГЕРБ. Ако въобще дойде при нас втория мандат – ние ще организираме процес по подибие на миналата година. Ще направим открити консултации в всички партии по политики. Ако има подкрепа – ще бъде излъчен кабинет, ако няма – няма да има правителство. Това, което виждам като индикация, не съм голям оптимист, че ще има правителство, бе лаконичен Василев. 

По думите на Асен Василев службите за сигурност у нас не са си свършили както трябва работата докрай докато те са управлявали. Те са предали само част от разследванията на съответните органи, но не всички разследвания са стигнали до праворадвателните институции, например – ремонтите на пътищата, посочи Василев.