Атанас Атанасов: Нужно е редовно правителство, служебната власт изкривява нещата

„С ГЕРБ гледаме в една посока по отношение на войната в Украйна“

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

На страната е нужно редовно правителство, служебната власт изкривява нещата, заяви пред бТВ съпредседателят на „Демократична България“  Атанас Атанасов.

Според него, държавата трябва да се намеси с икономически мерки на пазара на храните, където се наблюдават ценови аномалии. По думите му, такава намеса е необходима в някои от процесите във вътрешната и външната търговия.

Той коментира, че служебната власт трябва да провери как работят контролните органи, защото една част от тях нищо не вършат, някои са с изтекли мандати.

Атанасов изтъкна, че са необходими реформи в МВР, за които обаче е необходимо редовно правителство. Той не се съгласи с констатацията на Бойко Рашков, че реформата там е завършена 98%. По думите му, Рашков може да е имал предвид законовата база, но са необходими и организационни реформи.

Съпредседателят на ДБ обеща, че в следващия парламент ще предложи анкетна комисия, която да провери предоставянето на военна помощ на Украйна, тъй като президентът Румен Радев се  е поставил над Народното събрание с изявлението си, че България е изпълнила решението на парламента и повече не трябва да предоставя военна помощ на отбраняващата се страна.

По-рано политикът заяви, че ще работи за импийчмънт. Другият съпредседател на коалицията Христо Иванов е на мнение, че Радев трябва да е президент на място.

По думите на Атанасов, по отношение на войната в Украйна ДБ гледа в една посока с ГЕРБ-СДС. Той изрази опасения да не се сформира „правителство на статуквото“ след изборите.

2023-04-02_Izbori.jpg