Атанас Чобанов алармира: Близки на Путин имат имоти по Черноморието ни, но властта бездейства

Един от тях е Сергей Чемезов - колега от КГБ още от времето, когато са работили в ГДР, сега шеф на Ростех и санкциониран от САЩ и ЕС

Главният редактор на сайта за разследваща журналистика BIRD.BG - Атанас Чобанов, за пореден път алармира, че българското правителство не прави нищо по отношение на имотите на руски граждани, които имат съмнителна репутация.

Ето какво пише Чобанов в личния си Фейсбук профил:

В Лондон и Биариц окупират имотите на Путин и близки до него олигарси. А у нас?

Човекът на снимката до Путин е Сергей Чемезов, колега от КГБ още от времето, когато са работили в ГДР. Сега той е шеф на Ростех и е санкциониран от САЩ и ЕС.

Неговият син Александър има апартамент над 200 квадратни метра с плувен басейн и тераса на покрива в комплекс "Истрея Палас" в курорта Св.св. Константин и Елена. Купил го е евтино от активист на ДПС и ченге от ДС.

Съседи на Александър Чемезов са други високопоставени руснаци, близки до режима в Кремъл, включително "масажистът на Путин" Константин Голошапов.

Всичко това беше разкрито в разследване на BIRD.BG и руския разследващ сайт iStories, който сега е обявен за нежелана организация в Русия.


Няколко пъти обръщам внимание на "властта на промяната", че трябва да се запорират тези активи. Глас в пустиня.

А иначе целият комплекс е подходящ за окупация и настаняване на бежанци!!!

Как да стигнете до хотел "Естрея Палас" и хотел "Естрея Резиденс"

По пътя Варна-Златни пясъци (Е87) се навлиза в отбивката за КК „Св.Св. Константин и Елена“. След преминаване на полицейския контролен пункт при първото кръстовище се продължава направо. След около 100м при завой на дясно на първата пресечка се намира входът на хотел „Естрея Резиденс“, продължавайки още 100м ще достигнете входа на хотел „Естрея Палас“.

GPS координати: 43°13'51.6"N 28°00'36.0"E (43.231000 28.010000)