Атлантическият съвет: Москва води кампания за отделяне на България от Европейския съюз и НАТО

От Съвета настояват за контрол и преразглеждане на всички проекти и собствености на Русия у нас

Провежда се кампания за отделяне на България от ЕС и НАТО. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет в България. Според Момчил Дойчев подобна кампания поставя страната ни в унизително положение дори спрямо страни, които имат по-малки възможности, но се противопоставят на руската хибридна агресия. Той съобщи, че Атлантическият съвет в България излиза със специална позиция настоява за лустрация, безусловна декомунизация и дерусификация.

„Нима нормален българин би останал безучастен, когато срещу страната му се води една непрекъсната дезинформационна, хибридна и психологическа война чрез агентурата на Руската федерация в България, чрез тролове в интернет, чрез руското посолство и руския културно-информационен център, които организират антибългарски мероприятия. Това е дълг на всеки българин, ние сме сериозно разтревожени, че нашето национално достойнство е сериозно погазено с всички тези действия, които предприема Руската федерация и нейната агентура в България, която за съжаление остава ненаказана за антибългарската си, антидемократична дейност. По медиите се води яростна антидемократична пропаганда с измислени антиевропейски, евразийски ценности и в същото време българските и европейските ценности се представят по един ужасяващо изкривен начин. Наш дълг е да защитим нашето достойно място в ЕС и НАТО“, обясни Момчил Дойчев.

Атлантическият съвет в България настоява за контрол и преразглеждане на всички проекти и собствености на Руската федерация у нас.