Атлантици: Волгин – при Волга, оставка на ръководствата на СЕМ и БНР

Руският нацизъм властва не само в Москва, но нахлува все по-стремително в България чрез своите проруски агенти, медии и партии, изтъкват обществениците

Петър Волгин

Петър Волгин

Атлантическият съвет на България обяви позиция, с която подкрепя протеста на журналиста Цветан Томчев, който събира подписка за уволнението на Петър Волкин – Петров от националното радио. Атлантиците смятат, че вина и отговорност за пропутинската пропаганда на Волгин имат ръководствата на СЕМ и БНР, които също трябва да подадат оставки.

Ето и пълния текст на позицията:

Волгин – при Волга

Атлантическият съвет на България /АСБ/ присъединява волята и действията си към протеста на фотожурналиста Цветан Томчев и настоява за незабавни действия на овластените държавни структури, за да бъдат прекратени дългогодишните, планомерни и все по-нагли подстрекателски и провокационни политико-пропагандни акции на лицето Петър Петров Георгиев, по-известен като Волгин.
Както е известно, лицето Петър П. Георгиев използва ефира на общественото Българско национално радио за партийни, групови и лични цели. В хода на своите радиоемисии, издържани от държавния бюджет, въпросното лице си позволява да се гаври с жертвите на т. нар. „народен съд“ през 1944-1945 г., да иронизира и да осмива членството на страната ни в Европейския съюз и НАТО, да клевети и да се подиграва на героичния и приятелски украински народ, както и на съюзните народи от НАТО и ЕС.
Лицето Петров-Волгин предлага на българския радиослушател тенденциозен и тяснопартиен подбор на събеседници, които заедно с него отричат изстрадания цивилизационен избор на Република България, възхваляват престъпния, антиевропейски и антибългарски режим на В. В. Путин и предричат скорошен крах на българската държавност, ако страната ни остане извън орбитата на кремълския „Русский мир“.

АСБ напомня, че „публицистът“ Петров-Волгин извършва повтарящи се престъпления, нарушавайки Конституцията на Република България, Наказателния кодекс, Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, както и Етичния кодекс на българските медии. 
В предаванията на Петров-Волгин отдавна отсъстват алтернативни мнения и липсва „другата гледна точка“, за която толкова пледираха самият Волгин, „волгинци“ и покровителките им от СЕМ.

АСБ със съжаление констатира, че Петър П. Георгиев не е самотен ездач в политическото радиопространство и че мантрите, изречени от него в ефира, не са плод на негови лични неструктурирани приумици. 

АСБ има основателни съмнения, че зад привидните импровизации на радиационния радиолевичар стои мозъчен център, част от руското задкулисие в България, който координира и ръководи хибридните операции срещу страната ни, срещу европейския ни избор и срещу НАТО. 
АСБ призовава ДАНС и Прокуратурата на Република България да предприемат необходимите законови действия, като извършат обстойна проверка на лицето Петров-Волгин, както и на неговите контактни лица, с която да потвърдят или опровергаят натрупаните обществени подозрения за извършване на престъпление срещу Републиката.
Поради високата обществена опасност от безконтролната и последователна антидемократична и проруско-терористична пропаганда извираща от ефира на националното радио,

АСБ настоява за:

1. Незабавно освобождаване на лицата Петър Петров Георгиев – радиопропагандист и Милен Митев – директор, от заеманите длъжности в Българското национално радио.
2. Спешни и ефикасни мерки за недопускане на разединяващи, подстрекателски и призоваващи към насилие предавания и внушения от екрана и ефира на обществените медии.
АСБ призовава членовете и съмишлениците на Атлантическия съвет на България, всички привърженици на европейска и евроатлантическа България, както и нашите украински приятели да се съберат на протест от 10 ч. в събота, 11 февруари 2023 г., пред сградата на Българското национално радио и да се стичат със знамена, плакати и други мирни средства всяка събота до постигане на исканията на демократичното българско гражданско общество, част от което е Атлантическият съвет на България.
След наглата и смъртоносна агресия на Путиновия режим срещу суверенна Украйна вероятно и последните наивници в България разбраха смисъла на мисълта на оцелелия от Холокоста литературен критик и есеист Джордж Стайнър: "Човек може да чете Гьоте или Рилке вечер, после да свири Бах или Шуберт, а на сутринта да отиде на работа в концентрационния лагер „Аушвиц“.

Руският нацизъм властва не само в Москва, но нахлува все по-стремително в България чрез своите проруски агенти, медии и партии.
Нека не позволяваме, 80 години по-късно, човешката и българската трагедия да се повторят отново!
Атлантически съвет на България