Бъдещата партия на русофила Малинов ще свиква референдум за излизането ни от НАТО

Николай Малинов

Николай Малинов

"Моите позиции винаги са били публични и ясни. Няма значение дали съм в затвора, оглавявам партия или съм пенсионер ще отстоявам идеята за суверенна България. Не съм съгласувал действията си за нова партия, а информирам един по един приятелите си. Например Климов, Малафеев, Решетников още не съм, не „Русофили“ стават партия, а част от русофилите". Това каза лидерът на движение "Русофили" и бъдещ председател на все още не учредената партия "Възраждане за отечеството" Николай Малинов пред "Свободна зона с Георги Коритаров" по ТВ Европа.  

Той заяви, че сред основните приоритети на бъдещата формация ще е свикване на референдум за извеждане на България от военните структури на НАТО. "Аз искам мир и сътрудничество на Балканите и съм против военните бази и на Русия, и на САЩ", коментира Малинов. Той допълни, че в движение "Русофили" имало членове, които са част от ГЕРБ. Такава например била например кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Тя дори била част от ръководството в Националния съвет. Сред членовете на "Русофили" били и старозагорският и великотърновският митрополити. 

Малинов често се чувал и със зам.-председателя на парламента Емил Христов, както и с Красимир Велчев от ГЕРБ, но те не членували в русофилската организация. Той не очаквал чудеса за бъдещата си партия през първите 5-6 месеца, а реални резултати до 7-8 години.