София на протест - солидарна с антивоенния гняв на Русия срещу мръсната война на Путин в Украйна

снимка: БГНЕС/ЕРА

снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес, 24 септември от 17:00 ч. пред Руски културно-информационен център (Шипка, 34) в София ще се състои поредния антивоенен протест срещу войната в Украйна и решението на Путин за „частична мобилизация“ на населението в Русия. Новината се разпространява чрез социалните мрежи. А организатор на протеста е руската общност в у нас, обяви за Faktor.bg Eвгений Чупов, нейни представител и активист, прогонен от родината си заради несъгласие с режима на Владимир Путин.

В съобщението се казва: 

Присъединяваме се към общоруския протест срещу войната и "частичната" (което е абсолютна лъжа, тя е всеобща) мобилизация.

Ние сме противници на ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЯ РЕЖИМ НА ПУТИН, МРЪСНАТА ВОЙНА, ЗАПОЧНАТА ОТ ПОБЪРКАНИЯ ДИКТАТОР, който се опитва да унищожи до крак всички украинци (Слава на Украйна), както и руския народ.

Според последните промени в Наказателния кодекс на Руската федерация, ЗА ОТКАЗ да отидете да се биете за придворниците на Путлер, се предвижда наказание ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР.

Сега всички, руснаци, които са на възраст от 18 до 65 години, имат само 2 пътя: АРМИЯТА (и неизбежна смърт) или ЗАТВОРА (с мъчения, в ужасни условия и лишени от всякакви права).

Затова ние смятаме, че е необходимо да дадем пълна гласност за подкрепата си на руските диаспори по целия свят, солидаризирайки се с обявения от движението „Весна“ общоруски протест.

Слава на Украйна!

Русия ще бъде свободна!

Путин – НАХУЙ!