Байдън подписва помощта за Украйна веднага щом законът бъде поставен на бюрото му

"Нуждата е насъщна"

Джо Байдън, снимка: EPA/BGNES

Джо Байдън, снимка: EPA/BGNES

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че още днес, 24 април, ще подпише законовия пакет с помощта за Украйна, Израел и Тайван – веднага щом документите бъдат поставени на бюрото му. Това става ясно от изявление на Байдън, публикувано на сайта на Белия дом.

Това ще позволи доставките на оръжие за Украйна да бъдат придвижени още през тази седмица, предаде Униан.

"Нуждата е насъщна: за Украйна, която се сблъсква с непрекъснати бомбардировки от страна на Русия; за Израел, който се сблъска с безпрецедентни атаки от страна на Иран; за бежанците и тези, които пострадаха от конфликти и стихийни бедствия по целия свят, по-конкретно в ивицата Газа, Судан и Хаити; и за партньорите, които се стремят към сигурност и стабилност в Индо-тихоокеанския регион." – подчертава Байдън.

"Този важен закон ще направи нашата страна и света по-сигурни, тъй като ние подкрепяме своите приятели, които се защитават от терористите, каквито са „Хамас“, и от тираните, какъвто е Путин." – обобщава президентът на САЩ.

Той благодари на лидерите Чък Шумър и Мич Макконъл, както и на всички законодатели, осигурили двупартийната подкрепа за законовия пакет в Сената. Напомняме, гласуването в Сената стана факт в ранните часове на нощта българско време – на 23 април по времето във Вашингтон. 

Превод Faktor.bg