Блокади на институциите от утре, протестът ще се радикализира

Това заявиха от "отровното трио"

„Цялата държава се е превърнала в мафиотска структура“; „Няма да паднат блокадите, напротив, ще се радикализират и както призоваха, ще блокираме институции“, заявиха от "отровното трио".

Блокади на институциите вероятно ще започнат още утре, като първата точка ще бъде Съдебната палата. 

Блокирани остават възлови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, подходът към булевард „Цар Освободител“ до президентството и булевард „Княз Ал. Дондуков“ пред Министерския съвет. 

Протестиращите отново се събраха в триъгълника на властта. Отново по сградата на Министерския съвет полетяха яйца и домати. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на кабинета и на главния прокурор. Арман Бабикян прочете от трибуната на протеста отвореното писмо на учените от БАН, в което се казва още, че автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната е придобил статуса на социална, икономическа и финансова политика. Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст“, с умишлени излишъци – за да се крадат „законно“.

Проф. Георги Каприев, преподавател по философия в Софийския университет, заяви, че подкрепя колегите си от БАН. Изразявам личната си обида, че биваме управлявани от най-ниско интелигентния слой на българския народ. Призовавам както българските писатели, театрали, музиканти, художници всички да се обидим от това просташко управление. Да бъдат тук с нас, с лицата си, за да дават кураж на младите, които ни измиха очите, подчерта проф. Каприев. Българи, ние днес сме управлявани по османски модел, той е сливане на политическото и личното, разбира се в изгода на личното. Тук сме не за да препоръчаме друга партия или движение, а да кажем, че всеки, който тръгне да управлява по този начин, ще получи същото. Така повече не може, оставка!, завърши проф. Каприев.

Последваха викове „Оставка”, „Мутрите вън”.