Богдан Богданов: Община Варна да възстанови държавните акции на Пловдивския панаир

Бившият министър на икономиката и настоящ депутат от ПП-ДБ Богдан Богданов призова Община Варна да възстанови акциите на Пловдивския панаир на Министерството на икономиката.

Софийския градски съд публикува решението по делото за акциите на Пловдивския панаир. Според него решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството „Пълдин Туринвест“ и нищожно. Магистратите са категорични, че Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир. Поради тази причина тя няма право да се разпорежда с тях.

Делото беше заведено през юли 2023 г. от тогавашния министър на икономиката Богдан Богданов. „Решението е още едно доказателство, че е имало системно бездействие от различни министри на икономиката, от различни представители на администрацията, както във Варна, така и в Пловдив“, каза той.

Според него, когато има безстопанственост и упоритост да се защитава един интерес, различен от държавния, тогава имаме разходи, които вместо да бъдат насочени към обществото, отиват за дела, които държавата води срещу общината./ БГНЕС