Борисов: Ако не бъде избран председател дори не може да отидем на избори

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Надявам се всички да са отговорни, защото ако не бъде избран председател ще настане конституционна криза и дори не може да отидем на избори", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер - вкарваме промени в конституцията, гласуваме ги и след той дезертира и ме оставя тука да оправям кашата. Да се скриеш в такъв момент не е честно", каза Борисов.

И повтори:

"Ние сме на избори".

По думите му докато няма председател на парламента въпросът за правителство не стои.  

"Аз разбирам Слави Трифонов. Действително в тези дни на преговорите, в които се явиха колегите от ИТН, те имаха възможност или да бъдат смокинов лист, казвам го със съжаление, или да кажат, че депутатите му са купени. Слави Трифонов като емоционален човек затова реагира снощи. Именно затова вчера казах, че подобна подкрепа не ни е нужна, защото което и от двете да се каже е лошо за ГЕРБ, както и за колегите от ИТН", коментира Бойко Борисов.

"Вместо да подпомогне процеса да не влизаме в криза, Кирил Петков остана в опозиция в гласуването. Той се нарече градивна опозиция, която ще помага на евроатлантическата ориентация на страната, само че вчера се нареди заедно с БСП, „Възраждане“ и „Величие“, гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация", допълни Борисов.

По думите му няма вариант Рая Назарян да не бъде председател на парламента.